Fyra heta inredningstrender inför våren

Inrednings- och designexperten Alessandra Wood har skrivit en artikel där hon berättar om fyra heta trender i heminredning inför våren. Det är några rätt unika och speciella saker som jag aldrig hade kunnat förutse att de skulle bli trendiga. Nya fräscha idéer är dock alltid välkommet, så här är några av sakerna som kommer pryda i alla fall de amerikanska hemmen under våren.

Geoder

Tro det eller ej, men geoder har börjat göra ringar på vattnet i inredningsvärlden. Geoder är de vackra ihåliga stenarna med kristalliserade mineraler på insidan. Dessa kan användas i dekor på många olika sätt. Till exempel kan de fungera som bookends, monteras i en tavla eller bara fungera som en 'statement piece' där du helt enkelt placerar ett stort exemplar av dessa stenar på ditt skrivbord. Kul idé hursomhelst!

Mättade färger

Mättade färger och överfärgade textilier är verkligen inne i år. Med urtvättade mönster, 'tie dye' och dip dyes överallt är det enkelt att lägga till i din interiör. Det här kan med lätthet införas via mattor, örngott, gardiner, plädar och filtar – eller till och med något så enkelt som servetter eller bordsdukar.

Naturligt trä

Det har setts mycket naturligt trä under de senaste årstiderna, och den här våren kommer vi se mycket mer. Hela vägen från IKEA's Stockholmkollektion till exklusiva möbelshowrooms visas naturliga trämönster med en slät matt finish som den hetaste trenden inom heminredning.  Om du inte vill eller kan investera i nya möbler så kan du enkelt få in den här trenden i hemmet genom att bara köpa en fin träskål eller bricka.

Guld

Samtidigt som vi ser mycket naturliga och lantliga former så ser vi också lite mer glam i heminredningen. Nu särskilt genom guld och blänkande metaller. Är du riktigt djärv så kan du skaffa hela möbler i guldfärgad metall, eller kanske bara lite diskret lägga till några utvalda guldpläterade dekorationer.

Vintage

En stark trend som dominerat senaste åren är vintage av alla sorter. Vårens listade trender speglar detta och känslan är sund. Samhället vill göra rätt för sig och man vill leva hållbart. Detta påverkar i stor grad våra trender vilket är väldigt positivt och spännande. Man vill helst inte äta mat som fraktats jorde runt och man vill heller inte kladda ned fint trä med en massa färg - man är ute efter det naturliga. På BGA Foto finns en mängd snygga tavelramar i vintage-stil och på Reforma Sthlm finns underbar inredning i vintage.

Så där har du det! Du kan se hela originalartikeln med bilder här: Hot Spring Trends in Home Decor