Möbeltapetserare ger gamla vintagemöbler nytt liv

Det är inte alltid bättre att köpa nytt. I alla fall inte när det gäller möbler. Har du gamla vintagemöbler som står på vinden och samlar damm? Nu är det dags att plocka fram dem. Om du lämnar in din gamla stol eller soffa hos en möbeltapetserare kan den få nytt liv. Och det behöver inte bli särskilt dyrt.

Vintagemöbler har ofta högre kvalitet än moderna möbler. Om du har en gammal möbel som du gillar kan det därför vara värt att satsa några hundralappar på att fräscha upp den. På så sätt kan den hålla i många år framåt. Dessutom kan du påverka hur du vill att den ska se ut. Möbeltapetserare är ofta väldigt lyhörda för önskemål och gör sitt bästa för att göra sina kunder nöjda. Genom att låta en möbeltapetserare ta hand om dina möbler gör du också miljön en stor tjänst. Och inte minst bidrar du till ett mer hållbart samhälle där Sveriges kulturella och historiska arv får en chans att leva vidare.

Wigrens Döttrar är en möbeltapetserarverkstad som du hittar på Tavastgatan 45 på Södermalm i Stockholm. Firman har funnits och gått i arv sedan år 1926. Den som besöker verkstaden år 2014 får möta design- och hantverksproffsen Sofie Bowen-Pocock och Sara Lidenmark. De jobbar efter målsättningen att förbättra och fräscha upp gamla möbler för att göra sina kunder så nöjda som möjligt. De har varsin kandidatexamen från Träakademien i Kramfors och flera års erfarenhet inom branschen. De arbetar med kvalitativa material från flera kända leverantörer. Tygerna de använder sig av finns i alla möjliga färger, former och prisklasser och passar allt från klassisk till antik stil. De kan hjälpa dig med det mesta som rör gamla möbler. De samarbetar dessutom med flera skickliga snickare och konservatorer som kan lyfta möblerna ytterligare.

Om du undrar vad det skulle kosta att klä om en gammal möbel kan du skicka en prisförfrågan till Wigrens Döttrar. Eftersom alla möbler är unika och varje uppdrag kräver olika insatser finns det inga fasta priser. För att få en ungefärlig prisuppgift kan du mejla verkstaden. Skicka då med några foton på din möbel tillsammans med en beskrivande text om förändringarna du skulle vilja göra. Mejladressen är verkstad@wigrensdottrar.se Bor du i stockholmstrakten går det även bra att komma förbi verkstaden på Tavastgatan 45. Den är öppen måndag-fredag 9-18 och lördag-söndag 12-16. På sommaren kan öppettiderna variera något, så besök deras hemsida http://wigrensdottrar.se/ för att vara säker.

Om du är en pysslig person och vill försöka att göra detta själv finns verktyg och tillbehör på e-handeln http://www.slojd-detaljer.se/. Där finner du det mest inom slöjd och hantverk.