Övernatta i ett annorlunda mobilt vintagehotell i delstaten Texas

Fotograf: @elcosmicomarfa

I staden Marfa i den amerikanska delstaten Texas har man tagit fasta på att erbjuda små, coola och något udda övernattningsmöjligheter. El Cosmico är ett vintage hotell som består av fem olika stora husvagnar från 50-talet samt en rad safaritält. Här kan kringresande, hipsters, nomader och husvagnsfantaster slå sig ner för en stund och övernatta i de restaurerade och relativt lyxiga mobila hemmen.

Är man fascinerad av husvagnsmodeller kan det vara kul att veta att husvagnsparken utgörs av en Imperial Mansion från 1956, en Vagabond från 1953, en Royal Mansion från 1951, en Kozy Coach från 1951 och slutligen en Branstrator från 1950. Hotellgästerna erbjuds ett modernt boende i en cool vintagemiljö. Varje enskild husvagn inkluderar spis, kylskåp, fläkt, golvvärme, uppvärmning, varmvatten, unikt möblemang, köksutrustning samt lakan och handdukar.

På själva campingplatsen finns förutom husvagnarna även duschar och toaletter, eluttag, utomhuskök, hammock, vedeldat badkar och grill. Den som väljer att bo på detta vintagehotell erbjuds även att delta i olika events så som konstseminarier, festivaler och matlagningskurser anpassade till campinglivet.

Många olika återbrukssatsningar har gjorts av den Svenska turismen. Ett hotell i Göteborg som har satsat på återbruk är det moderna hotellet Novotel som valt att ta över de gamla tegellokalerna som under två sekel disponerats av det anrika porterbryggeriet. Intresset för historia och ekologi växer tillsammans genom genom den hållbara utvecklingen.